Steegjesrace

maandag · 18:00
Centrum

Al voor het zevende jaar op rij maken de renners van deze race zich op voor een spannende wedstrijd langs de Hoeilaartse steegjes.  Zich een weg banend naar het podium, scheren ze rakelings langs de toeschouwers, die hen luid aanmoedigen.
Jorgen Flion uit Huldenberg kon vorig jaar overtuigend zijn vierde overwinning binnenhalen. Kan hij ook dit jaar zijn titel verdedigen?

De steegjesrace is een unieke wedstrijd en vast onderdeel van de feesten. Kom het allemaal zelf beleven en supporter mee voor jouw favoriet!

Volg de Steegjesace hier live: https://results.chronotrack.com/event/results/event/event-43736 

Reglement en deelnemingsvoorwaarden :

1/ De Steegjesrace vindt plaats op maandag 17 september ter gelegenheid van het Druivenfestival in Hoeilaart. Het is een wedstrijd voor mountain-bikes (26” – 29”) en cyclo-crossfietsen. De omloop is volledig afgesloten en gaat langs de steegjes, het park en de trappen in het centrum van Hoeilaart.

2/ De start is om 18 uur aan Café ‘t Boske en de wedstrijd loopt over 45’ + 1 ronde. Gedubbelde renners mogen in wedstrijd blijven maar zorgen ervoor de snellere renners niet te hinderen. Renners die de wedstrijd vroegtijdig verlaten dienen hun rugnummer onmiddellijk te verwijderen en hun chip af te geven aan de finish.

3/ Een gehomologeerde helm is verplicht en elke deelnemer dient ervoor te zorgen dat zijn fiets technisch volledig in orde is. De organisator is niet verantwoordelijk voor materiële schade.

4/ Inschrijvingen gebeuren vooraf online via de Filip Sport website: Steegjesrace Filip Sport 2018

OPGELET : enkel de eerste 50 ingeschrevenen hebben startrecht. Dit om de veiligheid van de deelnemers te garanderen. De minimum leeftijd is 16 jaar op datum van 17/09/2018. Het afhalen van de rugnummers gebeurt de dag zelf tussen 17 en 17.30 uur aan de Filip Sport – BMC stand ter hoogte van de vijvers aan het park. Omkleden en douchen kan in de douchecontainer aan de POM, JB Charlierlaan 78.

5/ De inschrijving bedraagt € 5, aan deze wedstrijd zijn geen geldprijzen verbonden. Elke deelnemer betaalt deze vooraf bij het indienen van zijn deelnemingsformulier samen met € 20 waarborg bij Filip Sport of schrijft het bedrag  van € 25 over op rekening BE98 0014 4690 0193 van Filip Sport. De waarborg van 20€ voor zijn rugnummer en elektronische chip wordt terugbetaald bij het inleveren ervan na de wedstrijd.

6/ De tijdsopname gebeurt elektronisch. De 3 eersten van het algemeen klassement krijgen een prijs in natura. Tevens is er een klassement voor de eerste drie dames en de eerste 3 Hoeilanders.

7/ Elke deelnemer verklaart medisch in orde te zijn en is zich bewust van de mogelijke risico’s op dit technisch en veeleisend parcours. Deelnemen gebeurt op eigen risico, de organisator is niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen.

Het is een recreatieve wedstrijd, sportiviteit staat voorop.

 

In samenwerking met Filip Sport