Foutmelding

Notice: compact(): Undefined variable: subtitle in monkberry_field_detail_header() (regel 21 van /data/sites/web/druivenfestivalhoeilaartbe/subsites/www.druivenfestivalhoeilaart.be/nieuw/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Winnaars van succesrijke kaastaartenwedstrijd

Om in de sfeer van het Druivenfestival te komen, houden de organisatoren jaarlijks de kaastaartenwedstrijd. De wedstrijd kende dit jaar een absoluut hoogtepunt met maar liefst 27 deelnemende kaastaarten.

De wedstrijd past duidelijk in het thema “Om van te snoepen”. En dat deden de 17 juryleden tot hun buikje rond was.

Na vakkundig gesmak kwam de jury uiteindelijk tot een onbetwistbaar verdikt. De juryleden beoordeelden elke taart met maximum 10 punten op uitzicht en 20 punten op smaak.

Acht keukenprins(ess)en zochten naar hét recept om dé authentieke kaastaart van 2019 te bakken. Daarvan won de heerlijke kaastaart van Marieke Van Assche (82 %). Zij ontving een aankoopbon ter waarde van 125 euro te spenderen bij de Hoeilaartse handelaars. Op de tweede plaats eindigde Yano De Laet (74 %). Nadine Desmaels sleepte de bronzen medaille in de wacht (73 %).

Van de 19 kaastaarten die deelnamen in de categorie “creatieve kaastaart”, won de kaastaart van Jana Olieslaeger (76 %). Zij kreeg ook een aankoopbon van 125 euro. Tweede en derde werden Jan Van Assche (73 %) en Christa Debeck (71 %).

Tijdens het Druivenfestival kan iedereen op zaterdag en zondag terecht in de Kasteelhoeve voor nog meer kaastaartenplezier verzorgd door Chiro, hoeilander.be en Davidsfonds.

Vandaag is iedereen nog welkom in het GC Felix Sohie om te komen genieten van de gezellige sfeer in de serre tijdens Kontrol Picknick.

        

De jury