Foutmelding

Notice: compact(): Undefined variable: subtitle in monkberry_field_detail_header() (regel 21 van /data/sites/web/druivenfestivalhoeilaartbe/subsites/www.druivenfestivalhoeilaart.be/nieuw/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Programma om van te snoepen

Van 13 tot 16 september kan iedereen komen snoepen van de overheerlijke tafeldruiven op het 72ste Druivenfestival. Maar er staat meer op het menu dan druiven alleen. De festivalgangers krijgen verschillende artiesten en activiteiten voorgeschoteld. Begin al maar te likkebaarden!

Het festival neemt op vrijdagavond een vliegende start op het kruispunt aan de gemeentevijver met het adembenemende openluchtspektakel Firebirds van Theater Titanick. 

Discobaar a Moeder komt op zaterdag naar de Nacht van den Doender. Dit legendarisch Antwerps fenomeen krijgt als geen ander een massa aan het dansen. Zij sluiten de nacht af na de Lichtstoet en de overweldigende show van Uncle Phil

Nerorock verrast ons zondag met klinkende namen: OverweightTessa DixsonJaguar Jaguar, De Mens en The Van Jets

Voor de jongste feestbeesten is er Adhemarrock met Kapitein Winokio en OT. Zowel zaterdag als zondag kunnen de kleinsten onder ons zich uitleven in het springkastelendorp in het park.

Het optreden van Willy Sommers is al een paar weken uitverkocht, maar niet getreurd: het Druivenfestival heeft nog zoveel meer te bieden.

Het hele weekend bruist het van straatanimatie en muziek met onder andere Nero’s Muzikanten, LenaA*Blend, Aishinka, Trio in Bocca al Lupo, Radio Ozon en Muscaloco. Intiem Klassiek V nodigt Martine ReynersMarc Maes en Gergely Kota uit. Tijdens de Nacht van de Jeugd zorgen dj Yalex, dj Vinny en dj Elias voor de knallende beats. De Motoclub verwelkomt Slick Beaversdj Pikke en Binger

Natuurlijk is het Druivenfestival meer dan artiesten: het Scoutsdorp, de rommelmarkt, de Lichtstoet, de Reclamestoet, de jaarmarkt, het vuurwerk … Je kan het volledige programma terugvinden op deze website.

Nieuwkomers

Kontrol Picknick is een van de drie nieuwkomers en vindt plaats op zondag 8 september. Als opwarmer voor het Druivenfestival tovert Kontrol het voorplein van het GC Felix Sohie om tot een gezellige volkstuin met zomerse drankjes en leuke sfeermuziek. Iedereen brengt zijn eigen picknick mee.

On Stage for Kids is een heuse talentenjacht van Sport en Opleiding vzw voor kinderen tussen 6 en 13 jaar in de grote tent op zaterdag 14 september. Dansen, een instrument bespelen, een sportdemonstratie, acteren of je beste wetenschapsproefjes tonen, het kan allemaal. 

Ik was 20 in 70, het unieke dj-concept uitgewerkt door Gust De Coster en Jo (met de banjo) De Clercq, komt naar het GC Felix Sohie op zondag 15 september. Ze brengen de beste dansnummers uit de seventies mee.