Foutmelding

Notice: compact(): Undefined variable: subtitle in monkberry_field_detail_header() (regel 21 van /data/sites/web/druivenfestivalhoeilaartbe/subsites/www.druivenfestivalhoeilaart.be/nieuw/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Om van te snoepen

Druivenfestival 2019 - om van te snoepen

Van 13 tot en met 16 september zal Hoeilaart opnieuw vier dagen lang hét feestparadijs zijn, want dan vindt het 72ste Druivenfestival plaats. Dit jaar krijgt het festival een romantisch-culinair sausje. Het thema is letterlijk en figuurlijk ‘om van te snoepen’.

“In het najaar konden de festivalbezoekers thema’s voorstellen. We kregen maar liefst 50 ideeën toegestuurd. Een van de populairste thema’s was gastronomie”, vertelt Erwin Gysens, voorzitter van het festivalcomité. “Daarom kozen we er ook voor om het thema bekend te maken tijdens het foodtruckfestival.”

“Spontaan denk je bij dit thema natuurlijk aan de overheerlijke tafeldruif, maar ook aan de traditionele kaastaart”, vult schepen Pieter Muyldermans aan. “Om van te snoepen heeft ook een romantisch kantje. Iedereen kent wel iemand om op te eten, omdat hij of zij zo schattig, lief en formidabel is.”

Felgekleurde lolly’s, slagroomtaarten, toverballen, hartjes, liefdesverklaringen en trouwpartijen zullen hun plaats proberen te veroveren in het straatbeeld. Voor alle lekkerbekjes en hartendieven zal er wel iets zijn om van te smullen.

De zomer zal vol smakelijke verrassingen zitten. Geniet!