Programma 2017

Op 15 september wordt het startschot gegeven van het 70ste Druivenfestival dat Hoeilaart vier dagen lang op zijn kop zal zetten. Na maandenlange voorbereidingen maken de vrijwilligers en verenigingen hun droomprogramma bekend. Maar er is meer: zoals het thema “Doenders Dromen” al doet vermoeden, gaan er dit jubileumjaar ook enkele echte dromen in vervulling.

Die dromen maken de organisatoren waar tijdens de openingsavond op vrijdag in de sporthal. Het belooft een avond vol verrassingen te worden. Natuurlijk ook muzikale verrassingen: Winston Wutu, die met de muziekstijl ‘Americana’ bij jong en oud een gevoelige snaar weet te raken. Radio Guga, dé festivalband rond maestroloog Guga Baul, brengt deze wervelende avond tot een waar hoogtepunt. En als afsluiter, de dj’s van Mensch, erger je niet! die als geen ander weten hoe ze jou op de dansvloer moeten krijgen. 

Zaterdag openen Cookies and Cream op algemene aanvraag opnieuw de Nacht van den Doender. Na de prijsuitreiking van de lichtstoet zorgt 3 of a kind ervoordat de festivaltent uit haar dak gaat.

In de kasteelhoeve en het gemeenschapscentrum kan je genieten van muzikale hoogstandjes van Nero’s Muzikanten, Daahoud Salim Quintet, Rebirth Collective, Lieven Tavernier & de United Brass Band, Demi Geus en Three’s company.

Ook de jongste festivalgangers komen aan hun trekken. Op zaterdag toveren Kermis op rolletjes en Tattoo on Wheels het park om tot een sfeervol en nostalgisch retro-woonwagenpark met verschilende activiteiten. Op zondag kunnen ze zich uitleven op een van de vele springkastelen. Die dag spelen de Ghost Rockers de festivaltent helemaal weg op Adhemarrock.

Maandagnamiddag laten De Bonanzas je wegdromen naar wonderlijke sferen uit de sixties met de nodige dosis humor, hoge dansbaarheidsfactor en overtuiging.

Verwacht jullie de volgende weken en maanden aan nog meer verrassingen. De Nacht van de Jeugd, het Scoutsdorp, Intiem Klassiek en Nerorock zullen beetje bij beetje hun namen bekend maken.

Houd deze website dus goed in de gaten.

Wordt jouw droom werkelijkheid?

De organisatie heeft dit jaar nog een extraatje in petto. Ze is op zoek naar de origineelste dromen. Tijdens de openingsavond zullen enkele van deze dromen werkelijkheid worden. Wil jij jouw droom in vervulling zien gaan? Steek hem dan met je naam, leeftijd en telefoonnummer in de urne in het GC Felix Sohie of stuur hem door via deze website.

Ook de druivententoonstelling kan een ‘dreamy’ Doender gelukkig maken. Droom jij er al jaren van om jouw bijzondere verzameling tentoon te stellen? Of heb jij je ultieme droom verwezenlijkt en heb je daar (beeld)materiaal van? Neem dan contact op met de organisatie via dromen@druivenfestival.be