Zondag jazzdag

17 september · 11u00 · podium GC Felix Sohie

11.00 u. - Daahoud Salim Quintet (Spanje)

Ze wonnen dit jaar de “Grote Prijs Albert Michiels” tijdens het B-Jazz International Contest in Leuven, de opvolger van Jazz Hoeilaart. In 2016 wonnen ze ook de zusterwedstrijd in Getxo (Spanje) en deden dat kunstje dit jaar in Leuven nog eens dunnetjes over.

Klassieke rechttoe-rechtaan jazz met een energieke drumster, die de mannetjes van de groep stevig in haar greep houdt en ze af en toe eens loslaat om hun ding te doen. En dat doen ze goed. Leider van de groep is pianist Daahoud Salim. De meeste composities zijn van zijn hand.

Line-up: Daahoud Salim : piano // SunMi Hong : drums //Hendrik Müller: contrabas //Bruno Calvo: trompet //Pablo José Martinez: trombone

12.30 u. - Rebirth Collective

Rebirth Collective is een Belgische jazzband, in 2010 opgericht door trombonespeler Dree Peremans.

De groep is een octet, vijf blazers en een ritmesectie (piano/contrabas/drums) en als een kleine bigband spelen ze grotendeels composities en arrangementen van de hand van Dree. Stijl en sound grijpen terug naar de bebop en hardbop traditie van de vijftiger en zestiger jaren, in een modern en jeugdig jasje. Door de individuele kwaliteiten van alle bandleden in combinatie met de power van een achtkoppig ensemble en een veelzijdige ritmesectie ontplooit de muziek zich van gevoelige ballads over stomende up-tempo’s, naar soulvolle grooves en opwindende solo duels.

Ze brengen in het najaar een nieuw album uit onder de titel ‘Raincheck’. In Hoeilaart krijgen we daar vast een voorproefje van.

Enkele van de muzikanten waren al te gast in andere bezettingen op Jazz@Felix, o.a. Ewout Pierreux, Jos Machtel, Toni Vitacolonna.

Line-up: Bruno Vansina: altsax, klarinet, fluit // Dree Peremans: trombone, composities, arrangementen // Ewout Pierreux: piano // Jo Hermans: trompet, bugel //Wietse Meys: tenorsax // Joppe Bestevaar: baritonsax // Jos Machtel: contrabas // Toni Vitacolonna: drums

14.30 u. - Lieven Tavernier en de United Brass Band

De fanfare van honger en dorst

Zoals de titel zou kunnen doen vermoeden, is het geen fanfare die Lieven Tavernier begeleidt. Voor dit aperitiefconcert werkt de Gentse singer-songwriter samen met United Brass uit het Leuvense.
De typische brassbandklankkleur weet een extra dimensie toe te voegen aan het werk van Lieven Tavernier.

Gratis toegang

In samenwerking met 5 voor 12