Steegjesrace

18 september · 18u00 · Centrum

Voor het zesde jaar op rij scheren de renners van de steegjesrace rakelings langs de toeschouwers. Kan Jonas Demuylder zijn titel verdedigen? Of kan Jorgen Flion deze race voor de vierde keer aan zijn palmares toevoegen?

Kom het allemaal zelf beleven en supporter mee voor jouw favoriet!

Het waren spannende weken maar de werken op het Gemeenteplein raken tijdig voltooid.

De trappen aan de kerk, synoniem voor de Steegjesrace, zullen ook dit jaar voor het nodige spektakel en de bijhorende publieke belangstelling zorgen.

Voor wie zich wil voorbereiden: dit is de route https://www.routeyou.com/nl-be/product/file/24826227

Reglement en deelnemingsvoorwaarden

1/ De Steegjesrace vindt plaats op maandag 18 september ter gelegenheid van het Druivenfestival in Hoeilaart. Het is een wedstrijd voor mountain-bikes (26” – 29”) en cyclo-crossfietsen. De omloop is volledig afgesloten en gaat langs de steegjes, het park en de trappen in het centrum van Hoeilaart.

2/ De start is om 18.00 u. aan Café ‘t Boske en de wedstrijd loopt over 45’ + 1 ronde. Gedubbelde renners mogen in wedstrijd blijven maar zorgen ervoor de snellere renners niet te hinderen. Renners die de wedstrijd vroegtijdig verlaten dienen hun rugnummer onmiddellijk te verwijderen.

3/ Een gehomologeerde helm is verplicht en elke deelnemer dient ervoor te zorgen dat zijn fiets technisch volledig in orde is. De organisator is niet verantwoordelijk voor materiële schade.

4/ Inschrijvingen gebeuren vooraf online via de Filip Sport website: http://filipsport.com/events/steegjesrace-2017/ 

Om veiligheidsredenen wordt het aantal deelnemers beperkt tot 50. De minimum leeftijd is 16 jaar op datum van 18/09/2017. Het afhalen van de rugnummers gebeurt de dag zelf tussen 17.00 u. en 17.30 u. aan de Filip Sport – BMC stand ter hoogte van de vijvers aan het park. Omkleden en douchen gebeurt in de sporthal, Koldamstraat, waar de parking is gereserveerd voor de deelnemers.

5/ De inschrijving bedraagt €5, aan deze wedstrijd zijn geen geldprijzen verbonden. Elke deelnemer betaalt vooraf bij het indienen van zijn deelnemingsformulier €25 waarvan een waarborg van 20€ voor zijn rugnummer en elektronische chip welke wordt terugbetaald bij het inleveren ervan.

6/ De tijdsopname gebeurt elektronisch. De 3 eersten van het algemeen klassement krijgen een prijs in natura. Tevens is er een klassement voor de eerste dame en de eerste 3 Hoeilanders.

7/ Elke deelnemer verklaart medisch in orde te zijn en is zich bewust van de mogelijke risico’s op dit technisch en veeleisend parcours. Deelnemen gebeurt op eigen risico, de organisator is niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen.

Het is een recreatieve wedstrijd, sportiviteit staat voorop.

 

In samenwerking met Filip Sport.